• darkblurbg
    glasvliesbehang
    Wij leveren alle soorten glasvlies behang.

Wat is glasvliesbehang?

Glasvlies behang is een behang soort dat, net zoals renovliesbehang, gemaakt wordt door het samenpersen van glasvezels. Glasvliesbehang is te verkrijgen is wel meer dan 50 verschillende soort structuren en patronen. Een goed voorbeeld van een patroon op Glasvlies behang is het bekende geweven ruitjespatroon. Een die je tegenwoordig nog veel in ziekenhuizen of andere bedrijfspanden tegenkomt. Los van de gladde structuur heeft het dezelfde eigenschappen als Renovlies behang. Let wel, hoe vaker het patroon of structuur vliesbehang gesausd wordt, hoe minder het patroon of structuur zichtbaar wordt. Het is net als Renovlies een met glasvezel verweving maar dan met een andere uitstraling.

De voordelen van Glasvlies behang:

-      Voordeliger dan stucwerk

-      Voor op (bijna) alle ondergronden

-      Oersterk, isolerend en brandveilig

-      Verkrijgbaar in verschillende patronen

-      Makkelijk (over) te schilderen

-      Krimp, stoot en krasvast

-      Volledig naadloos

-      Duurzaam

Het verschil tussen glasvliesbehang en renovliesbehang

Vaak raakt men door de war tussen Glasvlies behang en Renovlies behang, beide zijn geweven glasvezel. Enige verschil is echter dat er van Glasvlies behang meerdere patronen of structuren op het behang te verkrijgen zijn. Renovlies behang is dus gewoon de naam van het type Glasvezelbehang. Renovlies behang is altijd glad van structuur. Hierdoor is het makkelijker om een gaatje van bijvoorbeeld een schilderij of schade te repareren. Dit wordt met een patroon of structuur een stuk lastiger. Het kan wel maar blijft sneller zichtbaar natuurlijk door de afwijkende structuur.

Heb je bijvoorbeeld een bestaande woning die je gaat renoveren en hebben de wanden wat oneffenheden of rauw stucwerk? Dan kan je ook kiezen voor het ruitjespatroonbehang. Door de structuur van het ruitje zal dit een stuk minder zichtbaar zijn.

Informeer snel naar alle mogelijkheden welke wij u kunnen bieden, uiteraard word alles aangebracht door onze professionele behangers en daarna door onze schilders in elke gewenste kleur geverfd.